Videoclip-uri
Victor Adrian Gavrilov
Videoclip-uri
Nicoleta Boghianu
Microprogram psihoterapeutic
pentrueliberare de stres
și pentrustarea de bine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1
- Este bine sa aveți in vedere că pregătirea transelor contează foarte mult, iar microprogramul este chiar „micro”, adică este totuși puțin față de ceea ce faceți în cabinet.
- Aceste ședințe puteți să le folosiți ca pe un mic program de psihoterapie, pentru autocunoaștere și control, pentru a vă elibera de emoțiile negative provocate de stres, pentru a vă simți minunat (crește echilibrul emoțional) și pentru a primi informații din interior („răspunsurile sunt în noi”).
- Tehnicile hipnotice nu sunt concepute pentru a fi folosite o singură dată, ci constituie un instrument de uz zilnic, pentru tot restul vieții dumneavoastră, implinindu-vă viața în orice mod doriti.
2
- Repetiția este importantă, devenim ceea ce exersăm, macar 5 minute pe zi.
- Dacă nu ați obținut efectul dorit inseamnă un singur lucru: nu ați exersat destul.
- O ședință de o oră o puteți face, fără înregistrare, în 5-10 minute.
- Prima transă, Antrenamentul autogen Schultz, vă ajută să vă relaxați fizic și psihic, cât mai bine… simțindu-vă atât de… liniștiți… calmi… energizați… sau puteți folosi, în locul lui, „Relaxare totală” și/sau „Relaxare Jacobson”, „Pasărea albastră”… Cum preferați.
- A doua transă vă ajută să aprofundați relaxarea și să vă stabiliți obiectivele terapiei.
- În a treia transă vă veți relaxa și mai mult si vă veți elibera de stres.
3
- În a patra transă veţi activa centrul bucuriei (septum pellucidum), veţi simţi, în corpul şi în mintea dvs., plăcerea de a trăi… bucuria… şi apoi îl puteţi contacta pe ghidul dvs. interior… îi puteţi pune întrebări… veţi primi răspunsuri (în imagini, cuvinte, senzaţii…) imediat… sau vor veni, într-o formă oarecare, mai târziu, în orele, nopţile, zilele care vor urma…
- A cincea transă este… miraculoasă, are cea mai frumoasă inducţie găsită de mine în cărţi… şi conţine sugestii generale pentru „greutate normală”.
4
- Regresia de vârstă este realizată după scenariul din cartea „Hipnoză clinică.Tehnici de inducţie. Strategii terapeutice.” a domnului profesor universitar doctor Ion Dafinoiu şi domnului psiholog psihoterapeut Jeno-Laszlo Vargha.
- Şi aceasta sesiune este, ca de obicei, o combinaţie de scenarii care aparţin mai multor specialişti, ai lumii, din domeniul hipnopsihoterapiei (asigurându-se încurajarea catharsisului, gestionarea lui, dar cuprinde şi alte tehnici foarte necesare). Este adaptată, desigur, pentru persoana cu care lucram în acel moment. Repetată, este posibil să aducă, la suprafaţa conştiinţei, mereu alte amintiri traumatice de la diferite vârste… Este bine să notaţi, după regresie, orice v-aţi amintit.
5
- „Mulţi oameni realizează o descărcare emoţională datorită retrăirii traumei, fapt ce le produce o anumită uşurare, precum şi o ameliorare a simptomelor, deşi vindecarea completă nu are loc… Pentru ca această strategie să dea roade, este necesară aplicarea unor metode adiţionale, cum ar fi restructurarea cognitivă şi sugestiile hipnotice de vindecare, maturizare, refacere şi depăşire a traumelor trecutului.” – Irina Holdevici – „Hipnoză clinică” (pg. 367)
6
Modalitatea de lucru:
- anunţaţi că vreţi să faceţi relaxare, ca să nu staţi cu gândul că intră cineva în cameră.
- vă creaţi condiţii de confort în camera unde vreţi să lucraţi, eliminaţi factorii perturbatori atât cât se poate (zgomot, lumină, temperatura să fie potrivită), îmbrăcăminte lejeră.
– poziţie confortabilă (decubit dorsal). - închideţi ochii, cu dorinţa de a intra în transă, respiraţi de trei ori adânc, lent, rar şi calm, abdominal, şi folosiţi oricare din tehnicile de relaxare învăţate, apoi, după transa 5, folosiţi şi propria dvs. tehnică de autohipnoză, relaxându-vă până la acel nivel care este cel mai potrivit pentru dvs. în acel moment (oricare ar fi el).
7
- Porniţi înregistrarea (videoclipul) şi permiteţi-vă să trăiţi acea experienţă, aşa cum vine ea, de la sine… fără niciun efort.
- Repetaţi fiecare videoclip de trei ori, de obicei în zile diferite (iniţiere, fixare, stabilizare).
- Nu vă străduiţi să reţineţi ceva, fiţi curioşi, închipuiţi-vă tot ce auziţi şi observaţi ce simţiţi în corpul dv… senzaţii, emoţii, imagini…
- Apoi, a patra oară, vă aşezaţi la birou, daţi drumul la videoclip, faceţi imaginea mare şi cu ochii deschişi şi în stare de veghe (trezie), ascultaţi-l cu atenţie.
- Puteţi chiar şi să vă notaţi (pe scurt) unele acţiuni întreprinse în imaginaţia dv. (paşii din scenarii).
8
- Şi, atunci când sunteţi dispuşi, repetaţi acţiunile de dinainte, trăind toate acele experienţe de data aceasta fără a asculta videoclipul, din memorie.
- Un videoclip de 50 minute îl puteţi practica în doar 10 minute, efectele obţinute după autohipnoză fiind la fel de bune.
- Mulţi intră în relaxare profundă şi nu-şi mai amintesc mare lucru, dar, după exerciţiul de autohipnoză întotdeauna se simt cu mult mai bine.
- Poate fi extrem de interesant!
- Şedinţele au multe efecte benefice… pe care le veţi simţi… fiecare în ritmul său… şi în felul său…
9
- Cu timpul veţi învăţa să reglaţi nivelul de transă astfel încât să mergeţi până unde doriţi şi, dacă doriţi, să vă şi amintiţi ceea ce aţi experimentat.
- Centraţi-vă, în primul rând, pe obţinerea unei relaxări cât mai profunde, restul vine de la sine.
- Cu cât veţi repeta aceste şedinţe mai mult, cu atât efectele vor fi mai intense şi experienţa pe care o veţi trăi va fi mai complexă şi mai interesantă…
- Frecvenţa optimă a şedinţelor: 1-3 şedinţe pe săptămână. Până când ? Până când veţi obţine efectul dorit… Şi… mulţumiţi subconştientului dumneavoastră… pentru toate schimbările pozitive… care vor apărea în viaţa dumneavoastră.
Noi vă urăm… succes!